گلستان

من مترجم کار می کنم

گلستان

من مترجم کار می کنم

نماینده اهواز به «پروژه‌های محرمانه انتقال آب» خوزستان اعتراض کرد

باادامه اعتراض‌ها به بی‌آبی در تعدادی از شهرهای خوزستان مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس، نسبت به اجرای پروژه‌های غیر کارشناسی و محرمانه انتقال آب استان خوزستان اعتراض کرد.

مجتبی یوسفی به خبرگزاری ایسنا گفته است که پروژه هایی که به گفته او بناست غیرکارشناسی و محرمانه به عنوان انتقال آب انجام شود باید به مظان قضاوت صاحب‌نظران و کارشناسان و مردم گذاشته شود.

نماینده اهواز با تاکید بر ضرورت رهاسازی آب در خوزستان و جبران غرامت و خسارت مردم، گفت: گریه‌آور است که با وجود ۵ سد بزرگ، ٧٠٠ روستا و ٢۵ شهر استان تنش آبی داشته باشند.

به گفته این نماینده مجلس، خوزستان در سال ۹۸ شاهد سیل خودساخته وزارت نیرو بود، چرا که به گفته او می‌خواستند بگویند خوزستان منابع آب مازاد دارد و آن را انتقال بدهند.

قطعی مداوم آب و برق در ایران همزمان با گرم‌شدن هوا، موجب اعتراض‌های پراکنده‌ای در نقاط مختلف ایران شد اما در استان خوزستان از هفته گذشته اعتراضات گسترش یافت و همچنان ادامه دارد.

لحظه به لحظه بر حامیان دلاوران خوزستان افزوده میگردد؛ خوزستان تنها نیست

لحظه به لحظه بر حامیان دلاوران خوزستان افزوده میگردد؛ خوزستان تنها نیست 

 حمایت سندیکاها و تشکل‌های ایران از مردم خوزستان

«شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان»، «گروه اتحاد بازنشستگان»، «سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه»‌ و شماری دیگر از نهادهای صنفی و مدنی حمایت و همبستگی خود را با مردم خوزستان ابراز داشته‌اند.

قطعی آب و برق مداوم در استان خوزستان سبب شد تا طی هفته گذشته مردم دست به اعتراض بزنند. دامنه اعتراضات به بی‌آبی به شهرستان مختلف این استان رسید و باعث شد تا مشکلات دیرپای این استان و سوء مدیریت دوباره مورد توجه قرار بگیرد.

«شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران» روز سه شنبه، ۲۹ تیرماه (۲۰ ژوئیه) در بیانیه‌ای "کشتار مردم بی‌دفاع خوزستان" را محکوم کرد. در بیانیه این شورا آمده است:‌ «پرآب‌ترین استان ایران و خاورمیانه امروز چنین عطشان و تشنه پی جرعه‌ای آب، از سمت حکومت، گلوله‌های سرکوب را بر شقیقه خویش به تماشا می‌نشیند».

#قیام_خوزستان
#اعتراضات_سراسری 
#نه_به_جمهوری_اسلامی 

اعتراضات در خوزستان برای پنجمین شب متوالی ادامه یافت


اعتراضات مردم خوزستان به بحران بی‌آبی در این استان برای پنجمین شب متوالی در شهرهای مختلف ادامه یافت.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که از جمله شهرهای اهواز، رامهرمز و سوسنگرد در شامگاه دوشنبه ۲۸ تیر صحنه این اعتراضات بوده است.

در برخی از این ویدیوها صدای شلیک گلوله شنیده می‌شود و همچنین حضور نیروهای امنیتی نیز به چشم می‌آید.

تاکنون در این اعتراضات دست‌کم دو نفر کشته شده‌اند و برخی از گزارش‌های تاییدنشده نیز شمار قربانیان را چهار نفر عنوان می‌کند.

با این حال معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان از «برقراری آرامش» در سطخ استان خبر داده است.


ولی الله حیاتی روز دوشنبه گفت: «در هفته گذشته چند اعتراض محدود در مناطقی از استان خوزستان به کمبود آب از سوی مردم داشتیم که به صورت کاملا مسالمت آمیز بود و بدون درگیری ماموران انتظامی با آنان پایان یافت اما موج سواران معاند نظام در تلاش هستند که خبرسازی کنند و به نوعی آرامش جامعه را بر هم زنند.»


به گفته وی، در جریان این اعتراضات تنها یک جوان در شادگان کشته شد و «آن هم به دست اغتشاشگرانی که به سمت یک ترانس برق شلیک کردند و بعد از اصابت تیر به ترانس و برگشت آن، او کشته شد».


اشاره این مقام دولت ایران به کشته شدن مصطفی نعیماوی ۳۰ ساله است. با این حال گزارش‌های مختلف گویای آن است که قاسم خضیری ۱۷ ساله نیز در این اعتراضات کشته شده است.

رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر ایران از مرگ هشت تن در سیل و آب‌گرفتگی شش روز گذشته خبر داد


رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر از مرگ هشت تن در سیل و آب‌گرفتگی شش روز گذشته خبر داد. مهدی ولی‌پور رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر آخرین گزارش‌ها از ماموریت این سازمان در امدادرسانی به وقوع سیلاب در ۱۵ استان کشور را تشریح کرد.

وی در ادامه افزود: «از روز ۲۳ تیرماه ماموریت سازمان امداد ونجات در امدادرسانی به حوادث ناشی از بارش‌های موسمی که منجر به جاری شدن سیل و سیلاب در برخی از استان‌های کشور شده بود، آغاز شده است، گفت: تا ساعت ۷ صبح امروز مجموعا در ۵۷ شهرستان از ۱۵ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، سمنان، مازندران، هرمزگان، یزد و کردستان عملیات‌های مرتبط با سیل و آبگرفتگی انجام شده است.
​در مجموع این عملیات‌ها به ۲۵۷۸ سیل‌زده امدادرسانی شده و ۶۱۱ نفر نیز اسکان اضطراری داده شدند. همچنین ۵۸ نفر به مناطق امن منتقل شدند. هشت جان سپردند. هفت تن از این افراد در سیلاب و یک نفر نیز به دلیل اصابت صاعقه جان خود را از دست داده‌اند. در میان کشته شدگان دو نفری که در بافت کرمان مفقود شده بودند نیز قرار دارند. پیکر این افراد دقایقی پیش و پس از پنج روز جستجو در حوالی سد بافت کشف شد». 
در حوادث جوی اخیر، ۱۶۵ تیم عملیاتی شامل ۶۵۸ امدادگر هلال‌احمر در عملیات امدادرسانی به ۵۷ شهرستان متاثر از حوادث جوی و اقلیمی کشور، مشارکت داشتند و در مجموع ۱۱۸ دستگاه چادر امدادی، ۱۲۹۸ تخته پتو، ۴۴۱ تخته موکت، ۱۵۱۶ کیلوگرم نایلون پوششی، ۳۶۲ بسته غذایی، ۳۱۷۰ قوطی کنسرو، ۶۰۷ کیلوگرم برنج، ۱۵۵ کیلوگرم روغن، ۹۲۱ کیلوگرم قند و شکر، ۶۳۰ بطری آب معدنی و ۴۹ کیلوگرم حبوبات و سایر اقلام زیستی میان متأثران از سیل و آب‌گرفتگی در ۱۵ استان کشور توزیع‌ شده است.

شیوع کرونا در بند زنان زندان اوین؛ معاون زندان: در بیرون هم مردم دارند می‌میرند

عالیه مطلب‌زاده، عکاس و فعال حقوق زنان زندانی، از وضعیت وخیم کرونا در بند زنان زندان اوین و عدم رسیدگی به وضعیت مبتلایان خبر داده است.

خانم مطلب‌زاده در گفت‌وگو ی تلفنی با همسر خود، صدرا عبداللهی گفته است که در حال حاضر زندانیان این بند که تست کرونای آن‌ها مثبت شده، در یک اتاق نگهداری می‌شوند ولی هیچ کس به آن‌ها رسیدگی نمی‌کند و تنها در صورت وخامت حال، به بهداری منتقل می‌شوند و پس از دریافت یک سرم، به حال خود رها می‌شوند.

این زندانی در فایل صوتی که همسرش در توییتر منتشر کرده، گفته است که با وجود وخامت حال برخی زندانیان به آن‌ها اجازه مرخصی و حتی تماس با خانواده داده نمی‌شود و مدت‌ها است که با وجود شیوع کرونا، هیچ نظافتی در این بند صورت نگرفته است.

به گفته خانم مطلب‌زاده، معاون زندان اوین در واکنش به اعتراض او که گفته است «یک عده را ریخته‌ و درها را بسته اید تا بمیرند»، پاسخ داده که «در بیرون زندان هم وضعیت همین است و مردم دارند می‌میرند».

با وجود ادعای مسئولان زندان‌‌های مختلف و واکسیناسیون زندانیان بسیاری از زندانیان در طول یک و سال نیم گذشته از عدم رسیدگی به وضعیت زندان‌ها و زندانیان و بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مسئولان زندان‌ها با وجود ابتلای شمار زیادی از زندانیان به کرونا انتقاد کرده‌اند.

جمعی از زندانیان سیاسی بند ۸ زندان اوین، آذر سال گذشته با انتشار بیانیه‌ای از فضای محدود و انبوه زندانیان در زندان ها بدون امکانات بهداشتی پیشگیرانه و رعایت فاصله‌ی اجتماعی خبر داده و گفته بودند که «از این پس هر زندانی که به بیماری کرونا مبتلا شود، مصداق آزار و شکنجه و چنانچه به همین بیماری جان خود را از دست دهد، مرگش قتل عمد محسوب خواهد شد».

سازمان عفو بین‌الملل، مرداد سال گذشته با انتشار برخی مکاتبات سازمان زندان‌های ایران با مقامات وزارت بهداشت فاش کرده بو که دولت جمهوری اسلامی در ارسال تجهیزات و لوازم پزشکی به زندان‌های کشور جهت مهار ویروس کرونا اقدامی نکرده است.

سازمان زندان‌ها در طول ۱۷ ماه شیوع کرونا در ایران گزارشی از تعداد زندانیان مبتلا و جان‌باختگان کرونا در زندان منتشر نکرده است.